در سال ۲۰۱۷ میلادی که رفته رفته به پایان آن نزدیک میشویم شاهد ارائه قابلیتهای متفاوت و در برخی موارد، جذاب و کاربردی در گوشیهای هوشمند برندهای مختلف بودیم. در ادامه، برترین قابلیتها را از نگاه گاسپ وب ، از نظر خواهیم گذراند.
گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۱۷ میلادی که آخرین روزهای آن را پشتسر میگذاریم بازار پر رونقی داشتند. شرکتهای تولیدکننده این دستگاههای الکترونیکی هوشمند، با ارائه نوآوریها و قابلیتهای جدید توانستند تا حد زیادی کاربران را به خرید محصولات خود ترغیب کنند. به عنوان نمونه میتوان از طراحی بدون حاشیه صفحهنمایش، به عنوان المانی تاثیرگذار در بهبود سطح کیفی طراحی گوشیهای هوشمند یادکرد.
علاوه بر این، قابلیتهایی نظیر ثبت بوکه با دوربین تکی، استفاده ویژه از تکنولوژی واقعیت افزوده یا حتی به کارگیری واحد پردازش عصبی از دیگر موارد قابل توجه هستند. با این مقدمه، در ادامه با شهر سختافزار همراه باشید تا نگاهی به جذابترین و بهترین قابلیتهای ادغام شده در گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۱۷ میلادی داشته باشیم.
طراحی بدون حاشیه صفحه نمایش
از جمله المانهایی که تاثیر زیادی در بهبود کیفیت طراحی گوشیهای هوشمند عرضه شده به بازار در سال ۲۰۱۷ میلادی داشت، طراحی صفحهنمایشی بدون حاشیه یا حداقل، با حاشیه صفحهنمایش محدود است. در قالب استفاده از این راهکار، نه تنها جذابیت بیشتری را در نمای ظاهری گوشیهای هوشمند شاهد بودیم بلکه این امر به تعبیه صفحهنمایشهایی با ابعاد بزرگتر در بدنهای جمع و جورتر منجر شد.
در نهایت، در سال ۲۰۱۷ میلادی با استفاده از این راهکار شاهد ورود گوشیهای هوشمندی به بازار بودیم که کوچکتر و با راحتی بیشتر در هنگام قرارگرفتن در دست، در مقابل مشتاقان قرار گرفتند. این ترکیب را میتوان در محصولاتی نظیر الجی وی ۳۰، هواوی میت ۱۰ پرو یا حتی پرچمدارهای اپل و سامسونگ شاهد بود.
اگرچه در بخش طراحی، تغییرات چشمگیرتری را شاهد هستیم اما به روزرسانیهای قابل توجه دیگری هم وجود دارند که شاید در نگاه اول، در گوشی هوشمندی که خریداری کردهاید به چشم نیامده اما به مراتب، اهمیت بیشتری دارند.
واحد پردازشی مستقل هوش مصنوعی
پیشرفتهای حاصل شده در حوزه هوش مصنوعی، تاثیر قابل ملاحظهای هم روی بهبود قابلیتهای گوشیهای هوشمند داشته است. در این راستا، هواوی اولین تراشه موبایلی مجهز به واحد پردازش عصبی اختصاصی را در سری میت ۱۰ گوشیهای هوشمند خود ادغام کرده است. این واحد پردازشی در واقع پردازندهای است که با تمرکز روی برآورده کردن نیازهای کاربران در حوزه هوش مصنوعی، توسعه یافته است. آنطور که از شواهد امر پیداست، در چند سال آینده، چشماندازهای روشنتری را از این تکنولوژی خواهیم دید.
در این بین، اپل و گوگل نیز در تلاش بودهاند تا الگوریتمهای یادگیری ماشینی که در محصولات خود ادغام کردهاند را بهبود داده تا سطح جدیدی از قابلیتها و سرویسها را در مقابل کاربران قرار دهند.
افکت بوکه با یک دوربین
حتماً ترکیب دو دوربینهای که استفاده گسترده از آن توسط هواوی کلید خورد و در نهایت امر، توسط اپل به محبوبیت رسید را به خاطر میآورید. بسیاری از شرکتها مدعی شدهاند استفاده از سنسور دوگانه برای ایجاد افکت عمق میدان در پرترهها که از آن با عنوان بوکه یاد میشود، لازم و ضروری است.
این در حالی است که گوشی هوشمندی نظیر پیکسل ۲ به عنوان پرچمدار جدید گوگل میتواند بوکههای جذاب را با کیفیت بالا، اگر نگوییم به مراتب بهتر از خروجی گوشیهای هواوی و اپل، به ثبت برساند.
گوگل موفق شده با بهرهبرداری از قابلیتهای هوش مصنوعی، فرایند تشخیص المانهای موجود در محیط عکسبرداری را عملی ساخته و قابلیت تارکردن پس زمینه سوژه اصلی را در قالب پردازش پس از به ثبت رسیدن تصاویر، عملی کند.
با وجود این، همچنان دلایل موجهی برای استفاده از ترکیب دو دوربینه وجود دارد. به عنوان مثال، الجی از لنز واید در کنار لنز تله استفاده میکند تا زاویه دید گستردهتری را در ثبت تصاویر به همراه بیاورد. در این بین، هواوی، امکان به ثبت رساندن عکسهای مونوکروم جذاب را در کنار فراهم کردن شرایط برای جذب نور بیشتر از طریق سنسور دوربین، به مرحله اجرا درآورده است. این در حالی است که گوگل با عملکرد سطح بالا، این ادعا که ترکیب دو دوربینه برای اندازهگیری فاصله بین سوژه و پس زمینه، ضروری است را بیاثر کرد.
تکنولوژی واقعیت افزوده
IPhone X (آیفون ۱۰) اپل از قابلیت جذابی بهره میبرد که از نگاه متخصصان اپل، موتور عصبی نام گرفته است. در پرتو استفاده از این قابلیت، بهرهگیری از سیستم تشخیص چهره و همچنین تکنولوژی واقعیت افزوده، ممکن شده است. تکنولوژی واقعیت افزوده، این امکان را فراهم میکند تا در تعامل با دنیای واقعی، المانهایی را به محیط اضافه کنید. به عنوان مثال، اپلیکیشنهایی نظیر Ikea و Topology Eyewear امکان اضافه کردن مبلمانهای شبیهسازی شده را به اتاق نشیمن شما فراهم کرده یا این قابلیت را فراهم میکنند تا بتوانید عینکهای مجازی را روی صورت خود امتحان کنید.
اپل تمرکز ویژهای روی بهرهبرداری از تکنولوژی واقعیت افزوده داشته و در این راستا، فریمورک AR را هم در جدیدترین نسخههای سیستمعامل iOS در اختیار توسعهدهندگان نرمافزاری قرار داده است. مسئولان این شرکت معتقدند تکنولوژی واقعیت افزوده، در مقایسه با تکنولوژی واقعیت مجازی، به مراتب از اهمیت بیشتری برخودار است.
کوالکام هم به تازگی از پلتفرم اسنپ دراگون ۸۴۵ رونمایی کرده که انتظار میرود در اکثر پرچمدارهای اندرویدی سال ۲۰۱۸ میلادی استفاده شود. این پلتفرم، تمرکز ویژهای روی بهرهبرداری از تکنولوژی واقعیت افزوده دارد.
بهبود تجربه چندرسانهای
برندهایی نظیر الجی یا حتی ریزر از منابعی در سطح اپل، گوگل و هواوی برخوردار نبوده و از همین رو توسعه قابلیتهایی نظیر هوش مصنوعی، برای آنها دشوار است. از همین رو، تمرکز این برندها روی بهبود تجربه ارائه شده در قالب مدیریت و پخش محتوای چندرسانهای قرار گرفته است.
الجی به مقابله با روند موجود در بازار به منظور بازنشسته کردن جک هدفون آنالوگ رفته و در این راستا دو مبدل دیجیتال به آنالوگ صوتی هایفای را در V30 ادغام کرده است.
ریزر به این منظور، راهکار متفاوتی را امتحان کرده است. این شرکت اولین گوشی هوشمند خود را با تمرکز روی بهبود عملکرد اسپیکر و البته استفاده از صفحهنمایشی با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز برای محتویات، معرفی کرده است. گزینه آخر، فریم ریت ارائه شده را به مقدار دو برابر آنچه در دیگر گوشیهای هوشمند شاهد هستیم ارتقا خواهد داد.
شاید قابلیتهای سطح بالای وی ۳۰ در مدیریت بهینه محتویات چندرسانهای یا عملکرد ریزرفون در ارائه کیفیت گرافیکی سطح بالا به ویژه در اجرای بازیهای ویدئویی، از نگاه عموم کاربران گوشیهای هوشمند نادیده گرفته شود اما مشتاقان این دو قابلیت جذاب یعنی محتویات چندرسانهای با کیفیت و بازیهای ویدئویی با گرافیک بالا، به خوبی قدر این گزینهها را میدانند.
کاهش شکاف در بخش میانرده و بالارده
اگرچه شرکتهای فعال در بازار تولید گوشیهای هوشمند معمولاً قابلیتهای چشمگیر و ویژگیهای قابل توجه را در پرچمدارها و گوشیهای بالارده خود ادغام میکنند اما ساختار بازار گوشیهای هوشمند در دستههای مختلف به گونهای است که سیاست یادشده، به طور ناخودآگاه روی بهبود کیفیت گوشیهای هوشمندی که در سطح میان رده و حتی نمونههای اقتصادی روانه بازار میشوند نیز تاثیر خواهد گذاشت.
در این راستا، شرکتهای چینی نظیر شیائومی و وان پلاس گوشیهای هوشمندی را در قالب تجهیز به تراشه سطح بالای اسنپ دراگون ۸۳۵ روانه بازار کردهاند که قیمتی یک دوم قیمت نمونه گوشیهای مشابه از شرکتهایی نظیر سامسونگ، با تراشه مشابه دارند. به عنوان یک نمونه جذاب میتوان به گوشی هوشمند وان پلاس ۵ تی اشاره کرد که شاید بتوان آن را در صدر لیست خوشقیمتترین گوشیهای هوشمند حال حاضر بازار قرار داد.
در بخش گوشیهای پایین رده یا نمونههای اقتصادی نیز شرکتهای چینی، تحولات چشمگیری را ایجاد کردهاند. تحولاتی که به کاهش قیمت بیش از پیش محصولات عرضه شده در این سطح از بازار، دامن زده است. به عنوان مثال، در حال حاضر میتوانید گوشی هوشمندی با حاشیه محدود صفحهنمایش را با قیمت مناسب از برندی نظیر Maze خریداری کنید.
با توجه به رویکرد تازه گوگل و همکاری این شرکت با تولیدکننده نیمه هادی چینی یعنی مدیاتک در جهت ارائه نسخه سبکتر و با عملکرد بهتر اندروید که برای استفاده روی گوشیهای هوشمند با مشخصات سختافزاری سطح پایین طراحی شده است، میتوان انتظار داشت تا قیمت گوشیهای اندرویدی، بازهم کاهش پیدا کند.
قوانین جدید در قیمت گذاری گوشیهای هوشمند
در سال ۲۰۱۷ میلادی شاهد توجه ویژه شرکتهای فعال در بازار تولید گوشیهای هوشمند به بازارهای مختلف، در سطوح متفاوت بودیم. در این سیاست، علاوه بر توجه به بازارهای در حال توسعه و ارائه محصولات متناسب با این بازارها، برندهای مختلف به این حقیقت رسیدند که در برخی بازارها و مناطق، پرچمدارهای ارائه شده به بازار را میتوان با قیمتی به مراتب بالاتر از حد متداول به فروش رساند.
به عنوان مثال، در سال جاری میلادی، اپل و سامسونگ قیمت پرچمدارهای خود را به بیش از ۱۰۰۰ دلار افزایش دادند و نکته قابل توجه اینکه فروش بالای این محصولات همچنان ادامه داشت. شرکتهایی نظیر هواوی با ارائه گوشیهای خود تحت عناوینی نظیر پورشه دیزاین، قیمت فروش را به طور رسمی به ۱۳۶۰ دلار افزایش دادهاند. درنظر داشته باشید که مدل Porsche Edition از مشخصاتی مشابه با نسخه معمولی میت ۱۰ پرو بهره میبرد و از نظر فضای ذخیرهسازی داخلی و المانها، ترکیبی مشابه را پیش رو خواهید داشت.
با این تفاسیر، به نظر میرسد شرکتهای فعال در بازار گوشیهای هوشمند، حداقل برای طیف مشخصی از مشتریان این بازار، قیمت گذاری را بدون درنظر گرفتن محدودیتهای مختلف، اعمال میکنند.
منبع:shahrsakhtafzar
نظرات ۰